Fast apparatur

Den fastsiddende bøjle kan anvendes hos både børn og voksne, og består bl.a. af små låse, som kaldes “brackets”. Brackets kan være metal-, tand- eller guldfarvede.

Behandlingsmetode

Brackets limes på tænderne. Metalringe limes omkring de bageste tænder og buer sættes i brackets, sådan at tænderne kobles til hinanden.
Buen er den aktive del af bøjlen, dvs. at det er buen der flytter tænderne.

Bøjlen skal kontrolleres ca. hver 6. eller 7. uge. I nogle tilfælde kan det være lidt oftere. Det vil specialtandlægen tage stilling til løbende.

Når man har fast bøjle på, er det meget vigtigt at være opmærksom på grundig tandbørstning og kosten. Der må ikke spises klæberige- eller hårde ting. Dette kan hive bøjlen af og gøre buen skæv, dermed forlænges behandlingstiden.

 

Tandfarvet apparatur

Tandfarvede brackets er en god mulighed, hvis man ønsker at bøjlen skal være mere diskret.

 

Apparatur bagsiden af tænderne

Bøjler som limes på ydersiden af tænderne er de mest almindelige, men der er også mulighed for at sætte brackets på indersiden af tænderne.

I så fald skal der fremstilles specielle individuelle brackets til hver enkelt tand. Disse fremstilles i Tyskland. Materialerne er væsentligt dyrere og behandlingen mere omstændig. Derfor er denne type behandling dyrere end en behandling med ”almindelige” faste bøjler.

Billeder af fast apparatur

Navigation